40 joves connecten amb empreses d’Osona en una nova edició d’ Speed Dating Laboral organitzat per la Fundació Impulsa i l’OPE Manlleu

La Biblioteca Municipal de Manlleu ha acollit una sessió d’entrevistes laborals ràpides entre empreses i joves impulsers i/o ususaris de l’OPE

La Fundació Impulsa, en col·laboració amb l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu (OPE), ha celebrat la segona sessió de cites laborals ràpides (Speed Dating Laboral), una activitat que té per objectiu posar en contacte directe els joves candidats amb empreses del territori per facilitar-ne l’aproximació al món laboral i aprendre i practicar d’una forma real una eina clau de qualsevol procés de cerca de feina.

Durant aquesta sessió, 40 joves d’Osona han tingut l’oportunitat d’entrevistar-se amb vuit organitzacions, algunes d’elles Impulsores (Benito, CAPE, Consorci Hospitalari de Vic, Esbelt, Fussimanya, GePork, Prasfarma i Quiralia), de diversos sectors professionals; fent una vinculació el màxim d’acurada possible per a relacionar la branca tècnica dels joves amb el sector i les necessitats de les empreses. Una activitat per a la qual s’han preparat prèviament amb l’acompanyament de les seves tècniques de referència tant de l’OPE com de la Fundació Impulsa i que els ha permès guanyar confiança, competències i nous aprenentatges per a la futura entrada al mercat laboral.

L’activitat s’ha fet a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, en un acte presentat per Rosa Pujols, Directora General de la Fundació Impulsa, David Bosch, Regidor de Transformació Econòmica i Estratègia de Ciutat de l’Ajuntament de Manlleu, i les empreses participants a l’Speed Dating Laboral.

Rosa Pujols ha comentat “Es tracta d’una sessió amb una finalitat pedagògica, de manera que fomentem un aprenentatge dels joves mentre practiquen, i alhora és una font d’oportunitats de cara a present o futur per a la recerca de pràctiques o feina. Amb aquesta acció, els joves també prenen consciència que el procés de cerca d’oportunitats dins del mercat de treball no s’improvitza sinó que requereix d’una preparació i d’un treball previ”.

La sessió ha estat el resultat d’un treball conjunt previ on els participants han rebut formació i acompanyament específic per preparar-se per a l’experiència. Gràcies al suport de les tècniques de la Fundació Impulsa i del servei d’OPE Feina, els participants han après a com afrontar una entrevista de feina, millorant les seves competències. D’això se’n desgranen accions prèvies com preparar bé el currículum vitae, aterrar el seu objectiu professional, tenir un discurs estructurat sabent què és el que s’ha d’explicar i com fer-ho, entre d’altres.

Aquesta iniciativa ha servit per millorar les seves competències transversals enfocades al mercat de treball i al sector vocacional i també ha permès a les empreses conèixer de primera mà el talent jove que està emergint des de la Formació Professional a la comarca. Les Organitzacions participants han valorat positivament la proposta, que facilita un primer contacte amb futurs professionals que podrien incorporar-se al seu equip humà.

Acompanyant l’acció pràctica de les entrevistes, des de l’equip de la Fundació Impulsa es coordina de forma individualitzada i in situ un espai a on és treballen eines útils per fer front a les diverses emocions que poden sorgir en un procés de cerca de feina. Se’ls acompanya a gestionar possibles emocions com: la frustració, l’angoixa, poder diferenciar allò que depèn d’un mateix amb allò que depèn dels altres, així com, entendre què  la cerca de feina com qualsevol altra procés implica un part emocional que no és ni positiva ni negativa sinó que s’ha de gestionar.

Amb accions com aquesta, la Fundació Impulsa i l’OPE Manlleu reforcen el seu compromís per oferir oportunitats reals als joves de la comarca, facilitant-los eines i experiències que els preparin per a l’entorn laboral. A més, aquesta col·laboració publicoprivada contribueix a crear sinergies per seguir promovent la igualtat d’oportunitats, teixint oportunitats i ponts entre el talent jove de la comarca dins de la FP i els seu futur professional on les empreses i organitzacions tindran un futur professional.